Mitt barn er IKKE en sirkusattraksjon!!!!!!Nå har jeg fått nok! Nå kommer det en utblåsning som nok kommer til å gi både gode å dårlige tilbakemeldinger, men nok får være nok. Hvor mye skal en 4 ,straks 5 åring tåle og akseptere! Jeg har ikke skrevet noe om min datter her , heller ikke hennes diagnose.

Men under årets ferie til dyreparken i Kristiandsand rant begeret for mammahjertet over!
Emilie er straks 5 år gammel og i en veldig sårbar fase i livet. Hun vet hun er annerledes enn andre, men det gir vel ikke andre rett til å peke,stirre, og kommentere henne! Hun er 5 år, hun ser og hører ALT som foregår rundt henne! Dette gjelder både voksne og barn!  Dere voksne er like flinke og stirre henne i senk. Ja , jeg vet at når det er en rosa elefant i rommet sammen med mange grå så tar man en ekstra titt, men jeg snakker om di som uhemmet stirrer, peker,  hvisker og kommenterer! Hun har ikke vannkopper,er ikke møkkete,skitten eller ekkel! Det er heller ikke sjokolade,skorper eller smittsomt!dere som får spørsmål fra deres barn som spørr og peker , hva gjorde dere ? Dere glodde på henne sammen med barna deres som hun skulle hatt med seg en smittsom sykdom og mange av dere prøvde og flytte dere lenger bort fra jenta mi som bare ville komme raskest mulig frem i køen som resten av dere.
Det var ingen som spurte oss hva det var eller hvor søt hun er siden dere ikke klarte å ta øynene fra henne.

Vi sto ofte i kø i over 1 time.. å på den tiden rakk vi og se jenta vår gå fra å være solstråle til å trekke seg unna å nesten være på gråten for hun synes dette var direkte ubehagelig!

Og hva prøvde vi og gjøre for å få dette bedre? vi stirret tilbake på mange av dere,vi kommenterte at det er stygt og stirre og vi prøvde og stå i ring rundt Emilie, den siste liker jeg ikke at vi gjorde, men når hun ble beglodd fra alle vinkler og datt inn i seg selv og sa hun synes dette var vondt å ekkelt så gjør mammahjerte alt for å bedre situasjonen.

Vi prøver og lære datteren våres at det er greit og være annerledes utenpå, at vi alle er forskjellige, noen er tykke/tynne noen er lange/korte,blå/brune øyner ,forskjellige hudfarger etc. Alle er født forskjellige og det er innsiden som betyr noe, men i dyreparken  ble alt vi har prøvd og fortelle henne raskt konstatert at virkeligheten var en helt annen.

Vår datter er født med en diagnose som heter gigant congenitial melonacytic nevus. En medfødt tilstand som er sjelden. Det er så få mennesker i norge med stor eller gigant nevus at det er ingen støttegrupper eller lignende og henvende seg til. Vi kjenner under 10 mennesker i norge med denne diagnosen og di har vi funnet på egenhånd gjennom sosiale medier!

Hun er født med en stor føflekk som dekker en stor del av kroppen hennes og resten av henne er dekket med over 1000 små sattelitt føflekker. Hun er unik, spesiell og sårbar! Det vil aldri forsvinne , hun vil aldri bli helt "hvit". Hun må gjennom mye tøffe tider og hun er jevnlig på kontroller på hudavd på sykehus og barneavdeling for å se at hun ikke utvikler hudkreft eller får pigment i ryggmarg eller i hjernen sin!  Vi er heldig , hun er helt frisk!(ennå) Men vi må smøre henne ofte i solsteken med solkrem og sunblock for å forebygge! Men jeg nekter å kle på henne heldekkende klær. Hun er som jenter flest på den alderen, glad i shortser,kjoler og singletter og er det varmt vil hun kle av seg! Dekker vi henne til vil hun lære og "skjemmes" over kroppen sin og det ønsker vi ikke!

Når vi stirret tilbake på dere, da synes både voksne og barn det var ubehagelig  og snudde seg bort, (men stirret like etterpå igjen)tenk hvordan hun har det? Som ikke er så tøff og bli beglodd som hun var her "freakshow" på et sirkus!

Så dere voksne, ta dere sammen og spørr heller, kom med en positiv kommentar til henne! Boost selvtillitten hennes istedenfor å trykke den ned!
Forklar barna deres at alle er forskjellige og at å stirre ikke er pent gjort!

Da var dagens utblåsning unnagjort! Jeg er fullt klar over at jeg drar "alle " over en kam.. men det var ekstremt smertefullt og oppleve dette på ferie når vi skulle ha det gøy og bekymringsfritt!

Håper flere kan dele dette til ettertanke! Ser dere noen som er annerledes, det være seg diagnose eller ikke, smil heller og kom med en kommentar om hvor fin og flott vedkommende er!

For mer informasjon angående diagnose anbefaler jeg www.nevus.org

#dyreparken #oppgittmamma #utblåsning #ferie #diagnosebarn #familie #virkligheten195 kommentarer

ArmyGirlfriend

24.07.2015 kl.14:14

Fine, fine lille jenta <3 Stakars lita, hun fortjener bare det beste!

Vet det ikke er det samme, men jeg har et arr mellom puppene og nedover magen. Tilsammen er det 12 arr på bryst og mage der noen av dem går litt innover.. Alltid da jeg var lita spurte de andre hvorfor jeg hadde flere navler.. og det var veldig sårt.. men nå føler jeg bare det har gjordt meg sterkere!

Vær flink til å oppmuntre henne :) Jeg håper dette går fint <3

Olive Olé

24.07.2015 kl.14:33

Det må jo ha vært en forferdelig opplevelse for fine jenta di. Jeg synes din utblåsning er på sin plass!

Stå på!

Hanne

24.07.2015 kl.14:33

Emilie er nydelig! Å vi er kjempe glad for å kjenne henne! Flinke foreldre og ei tøff jente! Skulle gjerne ha vært der å stirra tilbake sammen ned dokker! Tenk at det finnes så mange voksne som ikke vet bedre...HEIA dokker!!

Malene Olsen

24.07.2015 kl.14:40

<3

Kristin F. Havnegjerde

24.07.2015 kl.14:59

Vondt å høre at det er sånn. Emilie er ei nydelig, vakker, god jente og vi gleder oss å bli enda mere kjent med henne og dere! Dere som foreldre gjør en kjemp jobb. Stå på.

Lizbeth Osnes

24.07.2015 kl.15:28

Jenta di er virkelig nydelig! <3 Det gjør vondt fra innerst til ytterst å lese dette, og hadde det vært opp til meg skulle ALLE ha delt dette innlegget. Det er så mange som ikke tenker seg om, og det gjør så vondt å vite at det går utover barn på denne måten. Jeg oppfordrer alle som leser dette til å DELE innlegget - det er et så viktig budskap. Klem til dere alle.

Maya

24.07.2015 kl.16:17

Jenta di er rett og slett nydelig ❤❤

synes det er dårlig av andre mennesker å oppføre seg slik.. Alle er forskjellige på hver sin måte.

Du har din fulle rett å få en slik utblåsning.

Håper dere får nyte resten av ferien deres med gode minner 😊❤❤

Heidi - mor til Bella

24.07.2015 kl.16:42

Utblåsning er på sin plass!!

Kan godt tenke meg at dette er tøft for Emilie, vartfall nå om dei enda er små, men stor nok til å skjønne! Jeg har faktisk hatt en prat med Bella, og jeg har vist henne at jeg også har sånne flekker, og vi fant til og med på Bella! 😄 og fikk forklart at det er helt normalt, eneste at Emilie har mange.

Emilie er ei nydelig jente, alle har sine skjønnhets trekk <3 stå på videre! Dere gjør en kjempe jobb!

Hilsen fra Heidi og Bella

PS. Håper dere har en fin ferie videre! Vi gleder oss til ny Bhg! 😄👍🏻

Carol Jorid Norfolk

24.07.2015 kl.16:51

For en nydelig ung frøken! Kjempetrist at folk skal oppføre seg slik, det gjør meg vondt å lese... Hadde jeg møtt henne og sett folks reaksjon så hadde jeg pratet med henne og gitt henne en riktig god klem om hun ville hatt <3 Veldig bra skrevet, mamma <3

Renee kvalner

24.07.2015 kl.17:19

Din datter er nydelig akkurat som hun er,hun er heldig som har så flotte å sterke foreldrer.

Zinna wall

24.07.2015 kl.17:32

Vær stolt over denne vakre jenta. Hun skinner som en stjerne 💖

Jeg håper hun vil oppleve mer godt en vondt.

Mamma 💜 mitt gråter for hva dere har opplevd. ...😭

Janita Kvistad

24.07.2015 kl.17:45

Du har en nydelig liten jente:) Har selv en jente på 6 år, som bruker briller og lapp på øyet. Selv da skal andre barn stirre og le av henne. Men vi sier bare at de som ler og peker er de som er stygge. Ikke de vakre englene våre :) det er de som blir snilleste og vakrest også <3

Simone

24.07.2015 kl.17:47

Så utrulig søt Emilie var :)

Det er synd at samfunnet er slik i dag og jeg skal ikke si at jeg selv aldri har stirret på noen som er "annenledes", men dette innlegget har virkelig fått meg til å tenke meg litt mer om. Tror selv jeg aldri kunne gått bort til en fremmed person og komplimentert utseende slik du foreslår (men det har med min egen sosiale angst å gjøre). Jeg pleier som regel å smile da, for at de jeg møter ikke skal tro at jeg ser ned på dem eller syns det er noe galt med dem. Noe jeg heller ikke gjør.

Utrolig bra du tar opp slike ting. Det er viktig for oss å få en påminnelse på slikt!

Kari Grethe Kjerpeseth

24.07.2015 kl.17:50

Helt utrolig hva folk kan finne på å gjøre og mobbe andre fordi de har noe på utseende som ikke de mener skal være der.Er selv født med ryggmargsbrokk men kan heldigvis gå og er mamma til 3 skjønne barn.Men kjenner godt igjen den begloingen og stirringen når jeg parkerer på handicap plass og kommer gående ut av bilen.Du har en skjønn herlig jente som stråler av godhet og vakker het så håper hun får ett herlig liv videre og ikke møter mere sorry uttrykke stygge folk som beglor henne og kommer med stygge bemerkninger mere i livet .Lykke til videre i livet du og din familie <3

Anonym

24.07.2015 kl.18:18

Hei! Har du lest denne bloggen? http://www.thislittlemiggy.com/ Hun som skriver den har hver fredag søkelyset på et barn med en eller annen form for spesielle behov, og det blir ofte diskutert hvordan man bør lære barn å forholde seg til både synlige fysiske forskjeller og annerledes adferd. Mange ulike svar fra foreldrene, men de fleste vil heller at man skal spørre enn å hysje på ungene og dra de unna.

Interessant synes jeg, vi er så vante til å si "fy, ikke glo", og så hadde det kanskje vært bedre for mange om vi lærte små barn å si "Hei, hva heter du?" og videre "Jeg ser at du har mange prikker/ikke har noen venstrehånd/har noe på ørene, kan du fortelle hva det er?" - så var de kanskje mer vant til forskjeller til de ble større og kunne lære å ikke glane.

Kanskje hjelper bloggen din også? Jeg har aldri hørt om nevus før, så det var nytt for meg. Håper likevel jeg hadde klart å la være å stirre... Det er jo ikke greit! Skulle du møte et barn som hadde ansiktet fullt av sjokolade eller skorper, så er det da ikke pent å stirre da heller...

William Fossum

24.07.2015 kl.18:30

Hei, det er helt ekkelt å bli glodd på... Jeg har medfødt Skoliose og den kan jeg ikke gjemme vekk; selv ikke i klær. Som barn lovte jeg meg selv at min Skoliose ikke skulle bli mitt hovedemne i mitt liv. Jeg bestemmte å ignorere at jeg har det og gjøre så godt som alle andre. I tenåringstiden var det vanskeligere da en klar som "uføre" ikke har det lett med det motsatte kjønn. Til tider er det enda hardt som voksen å gå på stranden da alle titter; når jeg handler osv. også. Men jeg skammer meg ikke og skjuler meg ikke i det hele tatt; oppfører meg normalt som mulig. Men en ting synes jeg er menneskelig og det er at jeg stirrer også på alt som er anderledes selv om jeg burde vist bedre! Det er i vår natur å være nyskjerrig. Det er ingen unnskylding men fakt for meg. Kan dessverre ikke gi råd utenom ikke behandle henne anderledes og få henne til å føle at hun er normal!

Jeg har selv kone og barn nå og det er ikke mange som hadde trodd det i sin tid! Lykke til og masse klemmer!

William

Sandra

24.07.2015 kl.18:33

Først av alt for ei nydelig jente dere har, ei fantastisk og skjønn jente på snart 5 år. Hun fortjener på ingen måte alle de blikkene som hun ble utsatt for da dere var i Dyreparken, og alle de blikkene hun har fått fra andre ved tidligere anledninger.

Det er veldig viktig tema du tar opp her. Jeg vet så alt for godt selv hvordan det er å bli stirret i senk av folk i alle aldre, helt fra små unger til sine foreldre som ikke er et hakk bedre. Har flere ganger opplevd om jeg går på Moa feks at unger stirrer i senk og like etter følger foreldrene barna sine blikk uten et forsøk på å lære barna at man gjør ikke sånt.

Jeg har opplevd at en liten unge har spurt sin mor " Hvorfor er den jenta så stygg mamma?" hvorpå moren har svart sin lille håpefulle " Det er bare enkelte som skal være stygge"....

Får rett og slett vondt i mitt vordende mamma hjerte her jeg sitter, min kjære og jeg venter vår første om noen måneder, jeg blir lei meg når jeg tenker på hvordan den søte jenta di følte seg den dagen, og slik skal så absolutt ingen andre få små barn til å føle seg.

Du sier at dere stirret tilbake, og i den situasjonen der så er det helt rett å gjøre, jeg har gjort det selv. Det er rett og slett en forsvarsmekanisme som setter inn tror jeg.

Har stirret tilbake på ei mor og et barn helt til ungen ble skremt, og jeg angrer ikke et sekund på det, barnets mor hadde all tid til å si i fra til ungen sin at man skal ikke stirre og peke.

Det hører ingen plass hjemme at man skal måtte lære ungene sine at de må dekke seg til for å oppfylle det som til tider kan virke som en standard i samfunnet.

JuliaSofie

24.07.2015 kl.18:40

Skjønner ikke voksne folk jeg... En ting er at små barn ofte lurer og må se litt ekstra, men når voksne folk skal begynne å glo og snakke uten å vite bakgrunnen til jenta di syns jeg det er simpelt og dårligt av di..

Du har ei utrolig søt jente som fortjener det beste fra deg. Det eneste jeg ser hos din datter er di flotte øynene som stråler på bildene av henne;)

Kos deg masse med henne, du kunne ikke fått en finere datter;)

Ronny

24.07.2015 kl.18:56

En liten jente må da få lov å kose seg i dyreparken uten å bli stirra på!!

Datra di er kjempesøt

Iselin

24.07.2015 kl.19:00

Skjønne Emilie💗 Dere gjør en kjempejobb og jeg kan tenke meg det er tøft for dere! Stå på videre! Dere har all støtte fra oss😊 Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Emilie og den nye barnehagen. Klem Iselin mamma til Leonora på Trollskogen💗

Cecilie Hansen

24.07.2015 kl.19:01

Hei

Vi stod faktisk bak dere i køen til kaptein sabeltann sin skute. Da dere smurte datteren deres med solkrem så jeg føflekkene hennes. Ikke tenkt noe mer på dette siden og mine barn la heller ikke merke til føflekkene. Det gjør meg vondt å høre at dere hadde en slik opplevelse i dyreparken. Hun var kjempe søt og jeg så kun en søt og blid jente da. Dette var jo rett etter åpning og vi gikk ut av køen til skuteturen rett etter dere siden det tok for lang tid.

Cecilie

24.07.2015 kl.19:04

Så nydelig å hærlig datter du har. Har selv store psykiske problemer og derfor tatt feil valg og ble raskt en selvskader. Etter 10 år som selvskader er det en del arr. Og det siste året har jeg valgt å kle av meg å vise. Utrolig mage blikk, pekende fingre og stygge kommentarer. Det blir ikke det samme. Men det er likevell vondt å bli beglodd og alle de spørsmålene som er vinklet i en frekk retning. Stå på å fortsatt stå opp for henne. Hun fortjener bare alt godt selv med sykdommen.

24.07.2015 kl.19:16

Først vil jeg si takk for at du deler dette, først og fremst skal voksne mennesker

gå foran med et godt eksempel. Som du selv har lært din datter, vi er alle

forskjellige! Min bror måtte amputere et ben pga en ulykke, vet veldig godt

hvor sårende det er å se andre glor, glor fordi man er annerledes.

Håper flest mulig leser ditt innlegg, bruker d til ettertanke.

Flott flott jente har du, som virkelig ikke fortjener å bli beglodd og pekt på.

TONJE

24.07.2015 kl.19:20

Får vondt i mammahjertet av å lese slikt!

Hun er fantastisk nydelig ♡ det syns at hun stråler♡

Mennesker kan være en grusom art!

Din datter er perfekt akkuratt som hun er♡

vakker ♡

Sivva

24.07.2015 kl.19:25

Jeg forstår godt at du reagerer slik som du gjør. Du har en vakker datter, og det må du hilse henne fra meg å si <3

Selv har jeg jobbet i mange år med personer med spesielle behov (uten sammenligning forøvrig) og som leder for friluftsgrupper har jeg opplevd mye av det samme. En gang vi skulle på tur så var det veldig kaldt, og for at våre deltakere skulle få seg en tur fant vi ut at vi i motsetning til å kjøre til en gapahuk å grille pølser så skulle vi heller dra på ei kro og spise. Det endte med at vi til slutt måtte dra derfra uten at alle hadde fått maten sin fordi EN eldre dame hadde klaget på at hun ikke klarte å se de spise... De valgte altså heller å kaste ut 16 små og store hærlige personer i stede for å be ei gammel sur kjærring om å snu seg en annen vei... Dette var veldig sårt både for våre deltakere og for oss, det var mange som gråt på turen hjem. Her snakker man om integrering i samfunnet... kjenner jeg blir like irritert som deg.

Hils din nydelige datter fra meg å si at hun er ei tøff jente, stå på og lykke til videre :)

24.07.2015 kl.19:25

Min datter på 3 år så på bildet av jenta di samme måte med meg. Det eneste hun så var at jenta di satt og plaske i vannet. Og ble litt sjalu :)

Datteren din er alldeles nyyydelig!

Rune

24.07.2015 kl.19:44

Hu er jo helt nydelig :-) at folk kan være så slemme, kjæmpetøft av dere å stå fram det vil gjøre dere kjæmpesterke :-)

Reidun

24.07.2015 kl.19:45

Skjønne Emilie 😍 Jenny savna ho masse fra Låvebrua, he spurt etter ho fleire ganga 😊

Trist å høre at voksne folk kan ver så ekle. Barn kan ofte legge merke til sånt som e annerledes, men da e d faktisk foreldra sin jobb å lære ongane rette holdninga, og at ikkje alle e like.

Håpe dåkke får en fin sommer videre, Emilie e kjempe skjønn 😀

24.07.2015 kl.19:54

Hei 😊 Eg syns du har eg skjønn lita prinsesse 💖.

Synes det e domt att folk kan hva så respekt løs 😡.

Du må hilse jenta di og si ho e ei vakker JENTE 😀😊☺😆😃💜💖

Hilsen christina og min datter venelina ☺

Oslo

24.07.2015 kl.19:55

Hei, jeg har selv en gutt, men han har autisme, og er og tenker annerledes. Man må lære tenke helt på nytt ang hvordan man gjør oppdragelsen.

Flott at du tar opp dette med å være annerledes. Vi har jo merket hva det vil si å være annerledes, vel og merke fra et samfunn som skryter veldig høyt om inkluderings evnen sin. Jeg heller tror ikke folk mener det ondt, men dette er jo egentlig noe man skulle forvente gikk inn i oppdragelsen, når vi nå er dette inkluderings samfunnet vi roser oss så mye av.

Det er forresten en flott jente dere har, og en heldig jente som har dere som foreldre. Jeg kom til å tenke på en ting, men jeg vet ikke hvordan regelverket er rundt det. Men for oss, så får vi noe som heter ledsagerbevis. Det gjør at vi kommer først i køen på slike severdigheter pga av dette ledsagerbeviset. Det er fordi det kan være vanskelig for de med adhd, autisme eller annen funksjonshemming å kunne vente i køer av masse ulike årsaker. Vi kaller det bare VIP pass, men en flott ordning med noen ekstra tilbud for de med unike barn.

Kanskje det kunne hjulpet å avlastet litt i slike situasjoner, hvor man slipper disse timesvise køene med venting, og øyne som ikke ser lenger en nesa si. Samtidig så får man jo så mye igjen, når man slipper å vente i lange minutter.

Monica

24.07.2015 kl.19:58

Hei 😊 mennesker i denne verden og dette landet er ikke helt vel bevarte , verken voksne eller barn😔 Det er liksom ingen som skal være annerledes , men det er det og godt er det 😊Dere har ei skjønn , søt , vakker og nydelig jente ! Jeg har selv en jente med litt andre behov , hun er 7 år og kan ikke gå alene , hun kommer med bevegelser og lyder , utenom det lille språket hun har , når vi er ute og hun gjør sine vanlige ting , da glaner folk , barn spesielt , det synes jeg er veldig sårt , fordi min datter vet ikke om noe annet , hun har skjulte funksjonshemninger og er like blid uansett 😊 Så jeg føler det i mamma hjerte mitt når jeg leste innlegget 😊

Linda Iren

24.07.2015 kl.20:09

Jenta er bare nydelig! Synd at dagen skulle bli ødelagt for henne. Folk burde skjerpe seg når det kommer til oppførsel å ikke minst hvordan de lærer sine barn å være mot andre.

Therese

24.07.2015 kl.20:11

Folk er så åndsforlatte av og til at man kan lure på om enkelte i det hele tatt ble tildelt en hjerne. Alt som er annerledes er visst fryktelig skummelt. Jeg er mamma til verdens nydeligste to gutter, minsten med autisme. Han gjør et stort nummer ut av alle følelser og vekker ofte reaksjoner, både smil og humring, og glaning og stygge kommentarer. OG folk som trekker seg unna med nærmest skremt oppsyn. Da får de bare rolig fortalt at det er bare autisme, det er verken farlig eller smittsomt. Unger er de som takler det best når de blir fortalt hva det er. Voksne derimot....

Kommer til å dele bloggen din OG det jeg finner om tilstandene hennes. Har dere opprettet en fb-gruppe? Kan være greit både som info til alle andre og for de andre som har samme tilstand. (Jeg blir støttemedlem tvert i så fall! )

Det eneste som hjelper er åpenhet og informasjon, selv om man går drittlei av det til tider. Folkeskikk bør man kunne forvente åkke som, men dessverre...Krysser fingre og tær for at Emilie holder seg frisk, og lærer seg noen avvæpnende blikk og kommentarer selv med tiden. Masse klemmer til dere, og fortell henne at føflekkene hennes er alvekyss!

Tom

24.07.2015 kl.20:33

På vegne av alle oss som kjenner oss igjen i din opplevelse, men som ikke har vært tøffe nok til å si i fra: Takk for utblåsingen, takk for at det finnes folk som deg og takk for at det finnes bittelitt "annerledes" og flotte unger som Emilie!

Hege Brekke

24.07.2015 kl.20:36

Så fin jente du har <3 Vondt å lese hva hun må gå gjennom fra andre, folk tenker seg virkelig ikke om før de gjør og sier ting. Skjønner godt det blir mye for mammahjertet, hadde blitt forbanna selv å ;) Foreldre bør tenke seg godt om, hva om det var deres barn som ble glodd på og pratet om.. De hadde heller ikke likt det!

Vær stolt av henne, hun er rett og slett nydelig <3

Stor klem fra et annet mammahjerte <3

Hege Therese Nesvik

24.07.2015 kl.20:37

Vakre skjønne Emilie!

Vi husker henne godt fra Sætra, hun smilte som en sol og spredde masse glede ♡

Veldig trist at dere må oppleve dette når hun er så nydelig både i kropp og sjel!

Gi ho en god klem og si at hun er nyydelig fra oss!

Jeg håper dere slipper å treffe så mange idioter flere ganger, og heller treffer noen interessante mennesker som ønsker å bli kjent :)

Else Nervik

24.07.2015 kl.20:41

Du skulle virkelig visst bedre enn å legge ut et bilde av din 4-5år gamle datter, uten hennes samtykke. Du bygger jo opp under hennes annerledeshet. Datteren din er dessuten nydelig. Det barn trenger er selvtillit,- ikke skam. Kanskje trenger du selv å bli kvitt noen fordommer?

Camilla

24.07.2015 kl.20:42

Er så enig med deg!:) Dette er så utrolig viktig. Hvordan skal barn lære å oppføre seg fint mot andre når ikke foreldrene kan det!? Smil og gi en positiv kommentar heller:) Jenta di er nydelig:) Har selv en datter som har en annen diagnose som gjør at hun ikke ser helt ut som alle andre, men hun er også nydelig fin og håper både de vi og dere møter i framtiden klarer å oppføre seg skikkelig:)

-

24.07.2015 kl.20:45

Føflekker eller ikke. Jenta di er fantastisk nydelig :)

Vera-Lill H. Pettersen

24.07.2015 kl.20:48

Har delt innlegget ditt på FB.

Synes så synd på jenta di. Nydelige Emilie!

At voksne mennesker ikke vet bedre? Sjokkerende!

Håper innlegget ditt spres, og at mange tar lærdom av det.

Go'klem til deg og Emilie!

24.07.2015 kl.20:55

Skjønne jenten💕 har opplevd noe lignende som pårørende selv. Min opplevelse er at det er godt voksne folk som er de verste. Helt utrolig at vi i 2015 skal oppleve sånt. Varme klemmer til din vakre datter og tigermamman😊

Ann Kristin

24.07.2015 kl.21:23

Jenta di ser helt nydelig ut💕💕

Er så utrolig trist at det skal være slik😢

Jeg har selv psoriasis og har opplevd at voksne folk ofte stirrer og peker. Det er utrolig vondt!!

Stå på og nyt livet med den lille snuppa😉

Emilie

24.07.2015 kl.21:29

Lille Emilie e heilt nydelig både på innsia og utsia, Linn!

Blir provosert når e lese kor respektløse folk e, ovenfor ei lita jente attpåtil!

Huff...

Klem!

Anne Grethe Fredheim

24.07.2015 kl.21:35

Datteren din er nydelig 💕 det er mangel på kunnskap som gjør at mennesker oppfører seg på en slik måte. Ingen tvil om at jenta Di er kjempe fin og at hun har en mamma som er veldig glad i henne 😊

Elin Lid

24.07.2015 kl.21:36

kjenn æ bli sint på folk!! Har opplevd litt av det samme sjøl. Har ei jente som har vært planga me refluxen å derav spydd av den minste lille klomp. Ho spyr heilt tida når ho e forkjøla. Folk bli heilt gal å trekk unna åss når ho spyr. Livredd for spysjuka. Hallo! Æ har da ikkje dratt omgen me mæ it blandt folk me spysjuka! Ufin verden vi bor i... Stå på å hev dåkker åver detta! Bra skreve!:)

Katrine

24.07.2015 kl.21:59

Nydelig jente med fine og sterke foreldre! ❤️ Håper resten av sommeren deres blir GOD ☀️

ellen benjaminsen

24.07.2015 kl.22:00

Så ei på hurtigruten nå på mandag som hadde noe som lignet. Sønnen min på fire år så også dette å spurte hva det var. Da forklarte jeg at det var føflekker slik som jeg og han har. Pekte da ut noen på både meg og han. Så forklarte jeg han at det er noe alle har. Noen har mange og noen har få.

Hun som hadde disse føflekkene stod bare noen meter unna når jeg forklarte og det virka som hun ble glad for at istede for å hysje på gutten min og heller la han stå å småstirre så dro jeg opp genseren min midt på hurtigruta å viste han både føflekker og strekkmerker på magen min. Fikk laga en ny rosa elefant i rommet da. For det var bra mange som stirra på meg også etter dette :)

Jeanett

24.07.2015 kl.22:41

Jeg ser en veldig skjønn og søt jente. For mine øyne så ser jeg ikke hva som er problemet med den søte jenta, ja hun har masse prikker på kroppen men det er en del av henne og er en del av sjarmen hennes mener jeg. Alle har noe de strever og sliter med så skjønner ikke hvorfor folk stirrer når de heller kan spørre eller ikke stirre i det hele tatt.

Stå på og fortsett og oppmuntre jenta de for hun er den hun er og hun er bare søt 😊

Silje

24.07.2015 kl.23:04

Må innrømme at eg såg ikkje noke "annleis" med jenta di før etter eg leste innlegget.

Men eg sluttar aldri å bli sjokkert over voksne folk! Mykje domskap ute å går. Kan dessverre (til ei viss grad) relatere til det ho opplev. Domt at uvitande folk skal ødelegge for ei so flott jente!😤

Uansett ei nydelig jente som ikkje har noke som helst grunn til å føle seg annleis😊👍

Siri

24.07.2015 kl.23:05

Hu e jo så nydelig at❤️

Therese

24.07.2015 kl.23:20

Så kjedelig for jenta di og stakkars som føler seg annerledes, det er foreldrene til de som stirrer og alt som burde ta seg en titt i speilet og skjønne at kansje de er annerledes som har kun ett syn på ting.

Jenta di var nydelig <3 og eneste eg hadde tatt en ekstra titt på er de nydelige øynene hennes. :)

Marielle

24.07.2015 kl.23:28

Føflekker du liksom. Skjønnhetsflekker kaller jeg det 😉

Randi

24.07.2015 kl.23:29

Uff så trist og lese. Blir flau på alle folks vegne. Jenta deres er kjempefin. La henne slippe å oppleve noe slikt igjen. Vi må tenke oss om alle sammen,vis hensyn ..........Go klem til Emilie ,mammaen og Pappan 😃

Ellen S.

24.07.2015 kl.23:33

En klok jente (5år) sa til meg en gang: "en nese uten fregner, er som en himmel uten stjerner." Jenta di har et stjernekart på hele seg og er vakker og unik som alle andre 4 ( snart 5) åringer! Håper hun ikke husker turen som udelt lei, men husker alle de fine tingene dere opplevde sammen også! 💕 håper også at neste tur blir med færre stirrende ignorante mennesker rundt dere.

Ønsker dere en fantastisk sommer videre. 💗

tonje marie

25.07.2015 kl.00:24

Har selv opplevd mye stirring da jeg i 4 måneder som 10-åring var bundet til rullestol - noe som er veldig vanlig(!). Både voksne og barn stirret hemningsløst på meg, og det gjorde vondt. Heldigvis var dette noe jeg bare opplevde i en liten periode.

Og datteren din er forresten helt nydelig!

stinemathilde

25.07.2015 kl.00:38

En utrolig fin jente:) fortjener all ros hun kan få! Og utblåsningen er berettiget!!

Siv Marita

25.07.2015 kl.00:43

Hei Emilie! Jeg heter Siv, jeg er 25 år, og jeg hadde også kommet til å sett på deg, fordi jeg har aldri sett noen som ser ut som deg! Mange ganger er det mange som ser på meg å. Jeg synes det er så fint, for da vet jeg at det er ikke mange som ser ut slik som meg! Mammaen din viste meg et bilde av deg der du har en tatovering. Jeg har mange! Og da er det mage som ser på meg. Noen synes det er fint, og noen synes jeg ser skummel ut. Men jeg smiler til alle, for jeg vet at jeg ikke er farlig, og at de ser på meg fordi jeg er spesiell, det finnes bare en meg, og det finnes bare en deg :)

Helene

25.07.2015 kl.00:56

Dette var fælt å lese! Du har en nydelig datter! Ser på bildene av henne at det stråler snillhet og godhet av hele jenta ❤ stå på videre.. ikke la folk som ikke forstår eller eier manerer dra dere ned!

Flott skrevet! Keep it up så kanskje flere folk forstår at det er det indre som teller og ikke det ytre ❤

Julie

25.07.2015 kl.00:56

Hei! Jeg gråt da jeg leste dette innlegget! Det var så utrolig trist å høre hvor ufyselige andre mennesker, og voksne mennesker ikke minst, kan oppføre seg!

Håper virkelig Ikke at Emilie får det sånn fremover! Du er tøff som sier i fra når begeret renner over. Emilie fortjener heller positiv oppmerksomhet:-) hun er så fantastisk!

Mange klemmer til dere begge:-) :-)

elise

25.07.2015 kl.01:28

Det er ikke synd på henne, hun er heldig! Og det er det du skal fortelle henne. Hun er heldig som er unik, og ikke kjedelig som alle oss andre A4 mennesker. Hun er vakker! Det er det som gjør oss annerledes og kanskje rare, som gjør oss unike. Vis henne Chantelle Brown-Young. Ikke helt det samme, men kanskje hun kan identifisere seg med hun en dag. Som 18 år vet jeg hvor viktig det er å ha noen å identifisere seg med, og se opp til når man føler seg alene med et kompleks. Jeg finner trøst i å høre om andre lykkelige mennesker som har gått igjennom det samme som meg. Det værste å høre er at det er synd på deg for å være som du er, eller at mennesker behandler deg som de gjør. Ikke fortell henne at hun har vært uheldig med tilstanden sin. Fortell hun at hun er heldig, kul og unik. Det kommer bare å ta litt tid før hun finner ut av det selv.

Håper alt ordner seg for dere <3

Eva

25.07.2015 kl.01:46

Stå på Linn! Du e kjempe tøff👊💪Og Emilie he blitt ei stor og hærlige jente😘

Benedicte Hurlen

25.07.2015 kl.02:06

For ei nydelig jente dere har! Utrolig trist at voksne mennesker skal få henne til å føle seg beglodd og annerledes, når hun er ei flott jente i sin beste alder. Barn bryr jo seg ikke med mindre voksne gjør det. Har opplevd ved flere tilfeller at voksne spør barn rett ut hva som feiler de osv. Mens barn bare sier: hallo, skal vi leke? Og så går de hånd i hånd. Vi voksne bør skjerpe oss, og være voksne!

Cherie

25.07.2015 kl.02:13

"Et ansikt uten fregner er såm en himmel uten stjerner", hun er jo nesten bare heldig såm får ha så mange "stjerner"😍

Silje Helen

25.07.2015 kl.02:18

Eg skjøn ikke at folk kan vêr så slem mot en søt lita jente eg meine at voksne folk burde vite bedre en å stir tel tøta e nedbrutt spesijelt når de har sine egene små med seg ska ikke de liksom gå foran med et gåt eksempel

Michelle

25.07.2015 kl.02:18

At det går ann. Blir litt satt ut av at voksne mennesker kan oppføre seg slik. Synes bildene av datteren din er helt nydelige. Hun han glimt i øyet og det er alt som trengs!

Keth

25.07.2015 kl.03:13

Utrolig nydelig prinsesse du har 😍

Dagens samfunn er til å skjemmes av når de skal ødelege andre menneskers selvtillitt og selvfølelse bare fordi de er annerledes.. synes de heller kunne sett på denne nydelige frøkena å sett henne for det hun virkelig er, unik og spesiell.. ikke dømme henne ut fra det første de ser..

Stå på og ikke la andre komme i veien for deres lykke ☺ heier på dere ☝💕

åge

25.07.2015 kl.04:32

Trist sak. Da jeg så bildet tenkte jeg med en gang at det kan se ut som en smittsom sykdom på littavstand. På nært hold ser det jo fint ut. Men om en unge går rundt med vannkopper eller lignende ville jeg tenkt meg om før jeg lot mine komme i konakt. Og dermed stirre utenå tenke over det som stirring mens jeg prøvde å forstå hva jeg så. Ikke ment vondt

Silje

25.07.2015 kl.05:38

Takk for at du deler, dette er en fin tankevekker for store og små. Forsøker så godt jeg kan å forklare 3 åringen om at vi alle er forskjellige, men ikke alltid like lett å forstå hva akkurat det vil si.

Carina

25.07.2015 kl.06:37

Fine nydelige jenta!!! Kjenner jeg blir så forbanna på folk! Trekk til dere øynene og ikke få folk til å føle seg annerledes.

Frodo

25.07.2015 kl.07:40

Så tøffe Dere er...... ;-) Så verden har ikke forandret seg så mye på disse årene....

Opplevd det samme fra jeg var liten på grunn av masse fregner, det ble mye mobbing å slossing på meg i yngre alder. Har alltid selv stått opp å forsvart Di som er annerledes, enten det er funksjonshemmning eller lignene. Det er jeg stolt over. ;-) Har nok noe med at jeg vet hva det er å være annerledes. Blir lei meg av lese att Dere måtte oppleve dette i 2015...... Kjempefin Jente Dere har.

Håper folk kan forbedre seg å oppføre seg..... Stå på... Klemm

Marita

25.07.2015 kl.07:51

Sitter og griner meg gjennom innlegget! Heldigvis er det ikke alle som er slik, selv om du sier du tar alle under samme kam. :) jeg skjønner AKKURAT hva du mener med det. Jeg gjør akkurat det samme med jenta mi. Hun har ikke samme sykdom, men hun er straks 5 år og er liten i vekst, bruker høreapparat og briller. Og mange Glor, kommenterer til hverandre og oss. Nett som det er Synn i henne og tøfft for meg. Vi har lært oss og leve med hennes behov. For det er det det ee for henne. Hun er ikke syk, selv om hun har 3 diagnoser. Hun trenger bare ekstra oppfølging i henhold til dette. Ellers er hun som andre snart 5 åringer. Akkurat som datteren din. Din flotte, vakre jente! <3

Silje. V.

25.07.2015 kl.08:49

Hei! Lurt å dele dette på bloggen din. Jeg leste dette på nettavisen og kjente igjen dette. Jeg har en datter på fem, ei på 4 og en gutt på 2. Minsten klarer jeg å avlede hvis det er mennesker som ser veldig annerledes ut - de to andre forsøker jeg å forklare. Men selvom jeg forsøker så er de nysgjerrige og spør og graver å stirrer. Det er rett og slett litt vrient. Men synes hun det er ålreit hvis ei jente på samm e alder foreksempel spør " hva er det med deg?" eller "hvorfor har du så mange føflekker?"

Skjønner godt at dere ble såret. Jeg forsøker å få mine barn til å forstå at det ikke er noe ålreit å stirre. Og at noen spørsmål kan være sårende.

Hun er vakker og supersøt. Håper dere får en fin sommer videre!!

Mvh

siv

25.07.2015 kl.09:05

Fine jenta di. Fortsatt god sommer!

Tone

25.07.2015 kl.09:45

Oi, dette var trist å lese😔 Ingen barn burde oppleve slikt. Jeg har selv barn på 9 og 6 år og jeg forteller ofte mine barn om at de ikke skal stirre hvis de ser noe som er anderledes. Forklarer de at vi alle er forskjellige på mange måter, men inni er vi like. Jeg bruker ofte setningen: tenk hvis det var du som ble bleglodd, hvordan syns du det ville vært? Og det virker til at mine barn klarer å tenke over hvordan det ville vært. Jeg tror det handler og om uvitendehet, foreldre burde tenke litt lenger enn nesa rekker. Vi som omgås mennesker med spesielle behov eller mennesker som ser litt anderledes ut hver dag tenker nok mere over dette enn mennesker som ikke gjør det. Og derfor glaner folk, for de skjønner ikke bedre. Ingen unnskyldning det, men derfor veldig fint at du skriver dette. Veldig mange som trenger en påminnelse på dette. Jeg har selv et barn (6 åringen)som sitter i rullestol ved behov. Har også opplevd dette med at folk glaner, både barn og voksne og spesielt når sønnen min hopper ut av rullestolen for å løpe til noe han syns er spennende. Da har jeg fått den ekle følelsen av at folk ikke skjønner hvorfor han sitter i rullestol. Han har den jo som avlastning, men da bare rister jeg av meg den ekle følelsen over hva andre tenker.

Jeg håpet virkelig at mange leser ditt innlegg for å bli bevisst på hvordan datteren din har det når hun blir bleglodd og at folk får en påminnelse på at dette er vondt for de det gjelder.

Masse lykke til videre. Datteren din er nydelig💕 håper hun etterhvert klarer å heve hodet over dette👍🏻😊

Liv Eline

25.07.2015 kl.10:09

Det er ei skjønn jente du har, og jeg forstår godt at mammahjertet ditt renner over.❤ Håper også at noen av disse stirrende menneskene leser dette og tar det til seg, for det får da jammen være grenser for oppførsel! Synd jeg ikke var der, for hadde jeg sett dette hadde jeg nok ikke greid å tie stille. 😠

25.07.2015 kl.10:38

Trasigt at spesielt voksne folk kan være så stygge mot et lite barn. Kan ikke se noe galt med den nydelige jenta di

Ida

25.07.2015 kl.10:51

Fine jenta <3

Forferdelig at folk skal være så respektløse!

Veldig bra skrevet, du er en god mor som står opp for barnet ditt og sier i fra!

Vi trenger flere sånne som deg!

25.07.2015 kl.11:03

Så søt jente du har ☺

Camilla

25.07.2015 kl.11:49

Wow for ei nydelig jente! 😍

Ho er perfekt akkurat som hun er, og hun er like mye verdt som alle andre her på denne jord!❤️

Gjerne Hils jenta di og si at hun er fantastisk, nydelig og ei utrolig vakker prinsesse!❤️

Eli

25.07.2015 kl.12:04

Syns det er viktig at du tar dette opp. Jeg gikk på skole med en som hadde samme diagnose, og jeg håper hun følte seg akseptert i klassen. Vi ble aldri spesielt nære og har heller ikke kontakt nå, men jeg er glad for at jeg lærte om det og at jeg også har hatt mine egne utfordringer slik at jeg har lært hvordan man skal behandle andre mennesker.

Datteren din er nydelig og jeg håper hun vokser opp og møter aksepterende mennesker, som klarer å se at hun er flott, men som også kan fokusere på hvordan hun er som person. Det håper jeg alle kan gjøre med alle. Det burde ikke være så vanskelig.

Kristine Smeby

25.07.2015 kl.12:10

Herlig jente du har. Jeg synes så absolut en utblåsning er på plass. Voksne mennesker er verre enn barn. Vi har selv en sønn i rullestol og det er så vondt å se alle som stirrer og peker. At barn stirrer er en ting, men hvor er da foreldrene eller voksne som kan fortelle dem at å stirre og peke er ikke pent. Heller komme frem å spørre eller som du sier rose datteren din. Jo de voksne står dessverre alt for ofte sammen med sine barn og stirrer. De rygger da man nærmer seg og oppfører seg forferdelig.

Du skal ikke dekke til din datteren for hun er uansett nydelig. At hun har føflekker skal hun ikke skjemmes for. Hun er unik og en herlig nydelig jente.

Jeg håper hun fortsetter å være frisk for det er jo det som er viktig. Ha en fortsatt fin sommer og nyt den i shorts, tskjorte, kjole eller skjørt 😘😘

Beate

25.07.2015 kl.12:44

Hva i allverden er det med enkelte folk? Alle barn er vakre uansett. Kjenner jeg blir lei meg og sint på samme tid. Du har en utrolig nydelig datter og hun har en fantastisk mamma som tørr å slå i bordet å si o fra at nok er nok.! Klemmer ☺

25.07.2015 kl.13:09

Flott at du sier ifra, mange burde gå i seg selv og tenke over sine handlinger.

Solbjørg

25.07.2015 kl.13:10

Nydelig jente du har 😍 Det gjør meg så trist når voksne mennesker ikke har lært seg normal oppførsel...Hvordan voksne oppfører seg føres over på barna..de er vel ikke istand til å tenke så langt :/ Takk for at du setter fokus og ord på det..det burde egentlig ikke være nødvendig,men dessverre har ikke alle voksne god oppførsel.Klem 💕

Rolls

25.07.2015 kl.13:13

Det viser behov for opplæring av høflighet og respekt for medmennesker, det bør være flaut å stirre eller peke på andre.

Berit

25.07.2015 kl.13:48

Datteren din er så utrolig søt og nydelig. Utblåsningen er absolutt på sin plass. Det er bra du våger si fra. Ikke bare beskytter du datteren din, men andre får seg også en tankevekker for hvordan de behandler andre mennesker de møter. Stå på!

Sofia

25.07.2015 kl.14:05

Din datter er nydelig akkurat slik hun er, spiller ingen rolle om hun har mane føflekker. Vi er alle forskjellige og perfekte på vår egen måte.

marte

25.07.2015 kl.14:23

Hun er helt nydelig! Og føflekkene gjør henne bare enda mer nydelig, spesiell og unik! Mennesker har jeg mista trua på for lenge siden, så dette var ikke noe nytt.

stein

25.07.2015 kl.14:45

Vet hvordan det er. Har selv annerledes utseende og blir stirret på og baktalt når jeg feks. står i kø. Vet hvor vondt dette er. Følelsen av å bli ekskludert. Har utviklet angst og depresjoner. Er 40 år i dag, men har ikke gitt opp. Går fortsatt ut istendenfor å isolere meg. Husk folk neste gang dere stirrer, ler eller tar avstand fra en som ser annerledes ut, den personen har følelser som dere og blir såret og får kanskje arr for resten av livet. Tenk på det dere som slipper dette! Som passer så fint inn og har mange venner!

linn

25.07.2015 kl.14:54

Nå skal ikke eg påstå at eg ville vært noe bedre enn desse foreldrene dere møtte på!desverre!!! Trur det går litt på automaten når man ikke venter det! Men eg vil heller takke deg inderlig for at du sier det faktisk er lov å spørre :) det skal vi ha i bakhode.. alltid!

Marianne

25.07.2015 kl.15:10

Herregud sier jg bare.. Hu er jo vakkerv♡ folk er frekke :( dere har min fulle støtte. For forstår ikke at man skal ikke glane på de andre som ikke ser ut som de.. har sett det selv da jg har hatt med meg de autistiske / andre diagnoser med til byen osv. Folk glaner... jg jobber med barn og unge med spesielle behov..

God klem til dere

mia

25.07.2015 kl.15:12

Du har en helt skjønn, spesiell og unik jente :) Håper ho vet det og. Og ja, ho har kansje noen "ekstra føflekker", men hva så... Folk burde skjærpe seg, VELDIG... ingen tvil om det..

Men tenkte å komme med eit lite tips til deg, ikkje fordi eg mener det er noe dere trenger, men kansje det hadde våre positivt. om ho hadde tatt det negativt så bare se vekk fra forslaget altså. :) Men det kan være ho hadde hatt stort glede av kansje slippe køene og det negative det fører med seg, og å få eit "spesielt bånd for dagen" som enn gjerne kan kalle det, uten at ho vet helt hva det er, som gjør at ho slipper stå i kø, å fått en super dag :) (det heter desverre hc band... .) eg viste ikkje om dette selv før nå nydelig, har to jenter med litt andre utfordringer selv, og kommer helt klart til å spørre om det ved neste anledning å se om det er gjennomførbart med mer enn noen få timer i en park uten at det blir alt for slitsomt :)

Sigrid

25.07.2015 kl.15:46

Så utrolig søt jente :)

Peggy Elin Bjørheim

25.07.2015 kl.16:07

Du har min fulle støtte! Måtte felle noen tårer her. Jenta di er skjønn og har et nydelig smil.

Stina Ueland

25.07.2015 kl.16:14

Det er så forferdelig leit at jenta di ble utsatt for dette. Noen mennesker eier virkelig ikke skam! Det er en ting om barn glor og peker, de vet ofte ikke bedre.. Men voksne mennesker.. fysj! Du har ei nydelig lita jente, som ikke fortjener å bli glodd på og pekt av på den måten, at det er mulig for voksne mennesker å oppføre seg på den måten..

Veldig bra at du tar opp dette, og skaper oppmerksomhet rundt denne sykdommen, kanskje det kan få noen til å tenke litt lenger før de stirrer på alle som ser litt annerledes ut. Emilie er ei kjempesøt jente, og ved første øyekast la jeg ikke engang merke til føflekkene hennes.. Jeg så bare det sprudlende smilet! :) Stå på!

Smykker Made By Me

25.07.2015 kl.16:31

For ei nydelig jente du har! Mennesker kan være onde vesener... Har selv følt det på kroppen hvordan det er å være en "sirkusattraksjon", før jeg gikk ned litt over 60kg... Masse gode tanker sendes i deres retning! :)

Siri

25.07.2015 kl.16:36

Hjerterå lesing! Tårene triller... Kunne skrevet mye, men ord blir for små. Håper innlegget ditt får mange til å tenke seg om.

Mari

25.07.2015 kl.16:39

Hei! Måtte bare kommentere her, jeg er nemlig 23 år og har svært så mange føflekker selv. Riktignok ikke så mye som din datter, men nok til at jeg har blitt kalt dalmatiner og diverse annet. Jeg bryr meg ikke lenger, jeg synes det er fint og setter et særpreg. Og jeg må også si at din datter var fantastisk nydelig! Helt unik! Syns det var fantastisk fint med så mye føflekker. Håper det ordner seg for dere :-)

Marianne Nyvold

25.07.2015 kl.16:49

Syntes den utblåsningen var helt på sin plass og at folk som stirrer sånn (og lærer barna sine det samme), kan skamme seg. Du skjærer vel ikke alle over en kam heller - det er vel de som uhøflig niglodde på den vakre jenta di du henvender deg til. Jeg ser ei nydelig lita jente med et herlig smil på bildet av henne. Jeg håper virkelig innlegget ditt får mange til å tenke seg om. Mange klemmer fra en firebarnsmor

Nina Borlaug

25.07.2015 kl.16:53

For en fantastisk nydelig jente:)

Madeleine

25.07.2015 kl.16:54

Hei, jeg ville gjerne skrive til deg, for vi var i dyreparken samtidig som dere vi sto i en times kø sammen ved hakkebakkeskogen. bak oss sto det 2 barn som peket og så veldig jeg la merke til dette da moren dems gjentatte ganger sa høyt ikke pek ikke si noe høyt. min sønn på snart 4 har en del føflekker også slik som meg, så for han er dette helt normail, han ville bare si at hun hadde fin frozen caps og at hun var snill, da de ungene bak gjentatte ganger gjeipet til både han og de andre barna rundt og han ble lei seg.. jeg ble redd dere trodde han kommenterte henne negativt når det kun var capsen han likte å ville bli venn. jeg kjønner foreldre med barn som peker og ler vil si ifra men når de samtidig kommenerer det høyt blir det enda mer synlig, går an og ta barnet sitt til side sette seg ned på dems nivå og forklare på en annen måte uten å få alle til å snu seg. kjente jeg ble flau over oppførselen til både barn og voknse denne dagen. tenkte masse på deg etterpå. datteren din er nydelig, stå på :)

Caroline

25.07.2015 kl.17:54

Herremin for ei herlig jente, det må jeg virkelig få sagt!! Ho er like unik og spesiell som alle andre barn!

Å SKAM DERE! DERE SOM STIRRER Å PEKER!! Hvilken verden er det vi lever i når voksne kan se på et lite barn å dømme med blikk? Fyttigrisen!! Jeg skammer meg!!

Aina

25.07.2015 kl.18:03

fatter ikke hva som går av folk! Hun er jo utrolig vakker. Jeg har alltid klaget på mine føflekker, men har blitt fortalt at det er som pynt på kroppen. Hun er jo perfekt på SIN måte, slik som alle andre. Bli så sint når mennesker oppfører seg slikt. Hun er jo akkurat som slle andre, bare med masse føflekker som får henne til å være meget spesiell.

Du har ei nydelig datter, vær stolt av å være hennes mor❤️

k, bergen

25.07.2015 kl.18:07

En flott og vakker liten jente! Ser ingenting unormalt ved henne! Alle har noe på kroppen, ved seg selv som gjør dem spesiell ! Hun er bare one og a kind ! Vakker, sterk og ennå ung!

david

25.07.2015 kl.18:35

Er "nydelig" enste adjektiv folk kan uttrykke seg med her til lands? Folk glaner for at ditt barn jo faktisk ser annerledes ut. Du legger for mye i det!

Linda

25.07.2015 kl.18:39

For ei nyyydelig jente!! Voksne mennesker må virkelig skjerpe seg!! Så må man bli flinkere til å fortelle barna sine at noen barn/voksne kan se litt annerledes ut, og at det da er stygt å stirre/snakke bak ryggen. Hun har ingenting å skamme seg over, men skjønner veldig godt hvor ubehagelig dere har hatt det.. Fy for skam..

Malin

25.07.2015 kl.18:41

Folk kan være grusomme!!

Hun var jo bare helt hærlig ❤️

Trine Lise

25.07.2015 kl.18:41

"jeg syntes hun er bare søt, på begge bildene. Hun ser snill ut" Oliane (4, snart 5 år) <3

Azi

25.07.2015 kl.18:56

Åh for ei vakker solstråle dere har :-)

Veronika

25.07.2015 kl.19:00

For en skjønn og herlig jente... Får helt vondt av henne når de stirrer, helt utrolig dårlig av folk.!

Go klem 😍

Katrine

25.07.2015 kl.19:15

Blir kvalm av at voksne folk kan oppføre seg sånn!!

For en utrolig skjønn jente! Mange klemmer :)

Marit

25.07.2015 kl.19:18

Dattera di er helt nydelig. Du må være ekstra forsikte med solen og ha på solkrem. Føflekker er utsatt for å utvikle hudkreft.

Charlotte

25.07.2015 kl.19:51

Nydelig jente!! :)

Grethe

25.07.2015 kl.19:51

Jeg så dere i Dyreparken på onsdag. Vi sto i traktorkø og dere hadde sikkert akkurat kjørt traktor. Jeg la merke til jenta di da hun kom løpende forbi køen med et smil om munnen. Jeg skal innrømme at jeg først tenkte at det var søle som hadde sprutet, men da hun kom nærmere og jeg så at det bare var føflekker smilte jeg litt for meg selv. Jeg fikk først litt dårlig samvittighet fordi jeg hadde sett på henne, men så forsto jeg at jeg sto og smilte fordi at jenta så dønn lykkelig ut til tross for at hun helt sikkert får masse blikk hele tiden! Det må være knalltøft å være mamma som skal både takle dette uten å bli lei seg og samtidig forklare til jenta si at hun er like mye verdt som alle andre! Jeg håper du blir enda tøffere og konfronterer de som peker og glaner, det er først da man gir gjør de/oss oppmerksomme på det. Selv har jeg fått mange blikk på grunn av diverse som jeg prøver å ignorere, men man merker dem, selv om man prøver å ha skyggelapper på. Stå på! Klem

25.07.2015 kl.19:58

Jeg begynte å gråte da jeg leste dette, at din vakre lille jente skal oppleve å bli pekt på, og stirret på. Verden er grusom. Selv har jeg alltid lært mine barn å se mennesker inni, det er hvordan du er som menneske som betyr noe. Jeg viste bildet av jenta di til jenta mi, og hun la ikke merke til at hun ser litt anderledes ut. Hun så ei nydelig jente med et vakkert smil <3 hun skal være stolt av den hun er, og de som stirrer, de som peker, det er de som har problemer!!!!!!

25.07.2015 kl.20:12

Off, dette var vondt å lese! Selvfølgelig må folk få lov til å være nysgjerrige, men dette var drøyt altså. Hun er så nydelig, og har utrolig søte krøller😍 dere har gjort en god jobb med oppdragelsen, hun virker som en tøff og modig jente. Utrolig trist å høre at dere måtte stå i ring rundt henne, jeg håper virkelig de som stirret og pekte leser dette innlegget. Ønsker dere alt vel i fremtiden, vi støtter dere❤️❤️

Linda Fritzøe

25.07.2015 kl.20:16

La meg starte med å si at jeg synes du har en nydelig datter. Vi var i dyreparken samme dag som dere, vi traff på dere i sjimpanshuset. Min datter på 4 studerte din datter, og hun spurte meg om hvorfor din datter hadde prikker som hun kaldt det. Jeg svarte henne ganske enkelt at jeg også har prikker siden jeg har fregner overalt og at forskjellen var bare at din datter sine bare syntes litt mer enn mine. Den neste setningen min datter sa var, jeg syntes hun ser snill ut jeg mamma. Barn kan være ubetenksomme, men voksne mennesker burde så absolutt vite bedre og skamme seg over oppførselen din datter ble utsatt for den dagen.

Håper dere slipper slike hendelser i fremtiden, jeg kjenner jeg blir sint på deres vegne.

Hilsen mor til 5

ida

25.07.2015 kl.20:17

Jenta di er nydelig! Folk eier ikke skam!

Nathalie

25.07.2015 kl.20:32

Eg skjøner godt kva du meiner om når vaksne står og glor. Har sjølv dårleg hud, er lubben og sminke bruker eg sjeldent (så eg ser jo ut som eit troll xD) og då er det gonger der nokon glor på meg når eg ikkje ser bort på dei. Ekstremt frekt at ein skal stirre og kommentere berre fordi vedkommande skiljer seg ut. (Eg antar at folk generelt blir nervøse/vaktsomme over ting dei ikkje er vant til, men då burde dei oppføre seg som vaksne folk)

Uansett, eg håper denne unødvendige episoda i Dyreparken ikkje øydeleggjer sommaren for dottera di, ho er jo kjempesøt! <:3

Veronika Fredheim

25.07.2015 kl.20:46

Kommer det en nestegang der flere peker og stirrer, så kunne du kanskje ta frem en kaial, og la hele familien prikke seg! Kanskje din datter vil synes det er morsomt?

Heine

25.07.2015 kl.20:47

Voksne kan være idioter. Slik er det bare. Men for en flott unge du har!

Karina Weiseth

25.07.2015 kl.20:54

Hei, fine mennesker! Jeg har mange føflekker, over hele meg, og jeg huske ei lita jente som jeg var turntrener for, for mange år siden, som sa ' åh, du har jammen mange skjønnhetsflekker...'. Sånn kan det også sies. :-)

Jane

25.07.2015 kl.21:03

For ei nydelig jente dere har. Hun ser ut som ei solstråle. Å for noen fantastiske foreldre hun har, som står sterke ved henne, å bekker henne opp hele tiden.

Blir så trist på denne nydelige jentas vegne. Skal virkelig fortelle min barn om at vi alle kan være forskjellige og at vi er like gode, men skulle ønske man kunne gjort så mye mer.

Hilsen en familie i Kristiansand

Anonym som er også anderledes

25.07.2015 kl.21:34

Jeg synes hun bare var helt nydelig jeg❤️

Christine

25.07.2015 kl.21:53

Hei leste nettopp vg . Å ville bare si at jeg synes Emilie bare ser så nydelig ut 😍ordentlig vakker. Trist at vi som mennesker er så nysgjerrige og stirrer. Og helt forferdelig at noen peker. Jeg synes bare Emilie så vakker ut 😀men hun er vakrere enn normalt og med føflekker som gir henne en karakter. Det vil desverre gi henne mange erfaringer som kanskje ikke er hyggelige .. Stå på.. Har sikkert ikke så mye å si men vil fortelle seg om en modell jeg følger på insta som har vunnet amerikansk topp modell program . Hun heter winnieharlow og har en hudsykdom.. Kanskje det kan være til hjelp å følge med på andre med lignende hud sykdommer . Hun har i alle fall kommet ufattelig langt med sykdommen .. Hadde kanskje ikke gjort det uten . Uansett stor klem

25.07.2015 kl.21:59

Så dere i dyreparken, og grunnen til at jeg husker dere er fordi datteren deres hadde det nydeligste levende smilet. Hun viste ekte glede!!! Nå angrer jeg for at jeg ikke kommenterte det til dere. Da hadde hun fått høre noe som virkelig betyr noe! Stå på vakre nydelige jente, ikke la noen ta fra deg din glede og knekke din selvtillitt. Du er deg selv-vakker uansett!!!!

Bjørn Gau

25.07.2015 kl.22:01

Skjønner veldig godt deres frustrajon. Uansett hvor mange artikler det står pm mobbing, hetsing, annerledeshet (nytt ord) osv. Og alle er enige om at dette er fælt. Så viser det seg at samfunnet ikke funker slik. Min generasjon med foreldre har dessverre ikke evnet å/få hverken ha nok empati, høflighet og medmenneskelighet. Ikke minst å gi det videre til sine barn/barnebarn. Og sosial media har tydelig vist at de 2-3 siste generasjonene viser manko på dette. Med tanke på hvor trist, oppgitt eller opprørt jeg blir av slike ting. Hva blir ikke dere?!

Jeg heier i hvert fall på dere og søte, fine Emilie.

Og jeg håper at dere tross alt har en fortsatt fin sommer. Jeg vet at det er mange som sender dere velfortjente og gode vibber :-)

Klem fra Bjørn :-)

25.07.2015 kl.22:03

For ei nydelig lita jente :)😍 heilt sjukt at nokon kan gjere sånt mot eit anna menneske, det seie litt om dei som gjer det. Dei burde skamme seg te dei grade. Har delt det , håper at folk leser det du har skreve å at ho får sleppe at like mange oppføre seg so tragisk

Marte

25.07.2015 kl.22:04

Nyydelig(!!) lita jente. Vakkert smil og snille øyner som stråler av glede. Måtte ingen ta fra henne gleden i livet 💜

17 og mamma

25.07.2015 kl.22:14

Dette svei i mammahjertet. For en vakker liten jente <3<3

Tine

25.07.2015 kl.22:17

Hei jeg syns syn på dere syn skam folk stirre på hene hun er søt syns jeg tem såm stirrer purret skamme seg jeg sjøner te par dere siher far jeg har willihams syn drog jeg pilt nippa folk klaner på meg såm trøst stå opp ike gi dere hun er tøff syns jeg

LivAnne

25.07.2015 kl.22:20

For en nydelig liten jente.

Jeg har selv en lillesøster på nå 14 år som ble født med flere store føflekker på kroppen, de største på størrelse med et hode, på både rygg og bein. Den ene føflekken var plassert midt på toppen av hodet hennes, så midt i mellom det blonde håret var det en stor og tydelig mørk flekk hvor håret hennes var sort. Da hun var liten stirret mødre rart ned på både mamma og søsteren min da de trodde mamma hadde farget håret til sin lille jente, noe hun selvfølgelig ikke hadde gjort.

Søsteren min er en smart jente og skjønte fort at hun var anderledes og at folk syntes det var rart. Voksne og barn stilte spørsmål, og hun turde etterhvert ikke å gå i shorts over knærne eller utringede singletter, fordi hun ikke ville vise dette til folk. Føflekkene hennes har blitt mye mindre ettersom hun er blitt eldre, og hun er blitt enda smartere og forstår nå at dette ikke er noe å skjemmes over. Hun må fortsatt smøres inn med høy faktor, gjerne sunblock til og med i Norge, men hun går gledelig i shorts og andre plagg ettersom været tillater det.

Håper den vakre datteren din og dere i familien forstår at det er menneskene som stirrer og glor det er noe rart med, og at det er en forferdelig ekkel vane å lære barna sine at det er greit å oppføre seg sånn blant fremmede. Folk flest er redde for alt som er ukjent, og som du sier, er det ikke mange man ser med din datters diagnose, eller søsteren min sin. Gjerne send meg mail om du har noe spørsmål eller vil snakke med min søster som har vært i en lignende situasjon. Stå på. Viktig at sånne saker som det her også deles i dagens overfladiske samfunn. <3

Lykke til og klem fra meg!

Eirik

25.07.2015 kl.22:26

Hei.

Jeg har 100% sympati med dere. Har selv en datter på ni som har et overbitt på over 10mm som er veldig synlig, og vi er svert plaget med det samme. Én ting er barn som peker og ler, men det er enda værre når voksne gjør det, spesielt i følge med sine egne barn!

Jeg synes ikke jeg er så veldig gammel, men da jeg var barn lærte jeg mye grunnleggende folkeskikk: Man lukker munnen når man spiser, man veiver ikke med snabelen i all offentlighet, og man peker eller stirrer ikke på folk en ser på gaten.

Det er synd å si det, men denne folkeskikken er nærmest fraværende i dag, spesielt her i Norge! Det gjør vondt å se foreldre med egne barn i samme alder som våre aktivt delta i å peke på, gjøre narr av og le av vår datter, og det er vanskelig å skjerme henne hele tiden. Hun sliter allerede med selvtilliten pga overbittet, og hun gråter når hun ser at folk ler av henne. Jeg ser ikke noe håp om bedring her hjemme. I f.eks. Canada er dette et ikke-tema, der - og de aller fleste andre steder utenom Skandinavia - har folk fremdeles grunnleggende folkeskikk.

Vi jobber allerede hardt med å få jentene våre til å forstå at det er helt okay å være anderledes (de er brune siden moren er Metis), men nordmenns mangel på folkeskikk gjør at det er veldig oppoverbakke å få jentene til å leve komfortabelt med det.

Dere må nok bare fortsette å stå på, og håpe at hun får et sterkt og godt selvbilde og god nok selvtillit til å takle pekende nordmenn gjennom den kommende generasjonen. Hun vil nok desværre trenge det. :(

waled

25.07.2015 kl.22:27

:)

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.22:48

LivAnne: Hei! Vil hjerne komme i kontakt med deg og dine <3 jeg sender deg en mail! Tusen takk for en ellers fin tilbakemelding! Sammen står vi sterkere! :) <3 Klem!

Jeanett

25.07.2015 kl.22:50

Hei dette var bra skrevet. Man skal feire forskjellene våre. Synes hun er kjempe fin å så blid å fornøyd ho ser ut☺ virkelig en fin jente❤ her i hus lærer jeg mine barn at alle mennesker er forskjellige å at alle er verd like mye å at hvis det er noe de lurer på så må de spørre å at stirre å peke er ikke fint for da kan andre føle seg dømt før man vet hvem de er.

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.22:56

Tine: Takk for at du deler din histore her Tine og takk for støttende ord <3 Trist at du opplever det samme som oss! Sammen er vi sterkere! Du er ikke alene <3 Stor klem fra oss!

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.22:58

17 og mamma: <3 tusen takk <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:00

Marte: Tusen takk <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:02

Bjørn Gau: tusen takk for fine ord ! Det er godt å ha så mange i ryggen <3 Vi tar til oss hvert ord og vokser sterkere på dette! Klem!

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:04

Christine: Tusen takk for tips! Har hørt om henne men visste ikke at hun hadde instagram! :) <3 Takk for fine ord om Emilie <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:10

Jane: bare at man leser og tar det til ettertanke er mer enn godt nok! Å at man tar opp temaet med barn er også veldig viktig <3 Det hjelper kanskje andre barn i andre situasjoner i fremtiden <3 takk for fine ord

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:11

Veronika Fredheim: den var morsom og oppfinnsom :) Notert!

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:16

Linda Fritzøe: Du så henne nok med sine besteforeldre når hun var i sjimpansehuset! :) Men jeg er veldig glad du forklarte det til datteren din på den måten! <3 det er veldig fint og "sammenligne" og vise at man har noe selv, da får barn og en mye mer forståelse :) takk!

Heidi Ovenstad

25.07.2015 kl.23:17

Hei så søt din datter er ,jeg syntes det er trist At andre ser på henne anderledes,jeg så bare en kjemper nyderlig jente med et vakkert smilJeg ble mye mobbet da jeg var liten ,fordi jeg rødmet ,og alle elskei Og si hver gang mye er det for tomatene nå Det er noe jeg lever med.Jeg ble preget av dette ,og vet hva din datter har det hilsen Heidi O klemmer

Livnam Kaur

25.07.2015 kl.23:20

Ja, mange voksne er dessverre veldig flinke til å si til barna at "mobbing er stygt" og "alle er like verdifulle", men så mobber de selv sjefen sin eller andre når de tror barna ikke hører på, eller de tror at barna ikke forstår. Jeg så bilde av Emilie og tenkte "Hellandussen for en søt jente!" Jeg hadde ihvertfall ikke stirret på henne hvis hun hadde stått ved siden av meg i en kø! Håper de voksne (voksne på papiret, ihvertfall...) som stirret på henne skjønner alvoret og tar til fornuft! Ønsker Emilie lykke til videre i sommer og i livet!

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:29

Grethe: tusen takk <3 Som mamma kommer jeg til å både feile og gjøre rett, men jeg går nok ofte litt i forsvarsposisjon som når vi blir "omringet" av mennesker som på offentlige steder hvor vi ikke har muligheten til å trekke oss tilbake. Det blir noen ganger mye for henne, men vi prøver og sette lys på det positive vi opplever og lære henne og være stolt av den hun er. Hun er i en alder hvor hun setter spørsmål med alt også ved seg selv,og veldig ofte er det di negative bemerkningene og glaningene hun setter fokus på når det blir mye av det sånn som i Dyreparken når vi sto i kø. Takk for tilbakemeldingen <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:31

Trine Lise: <3 tusen takk Oliane <3

25.07.2015 kl.23:37

Stå på og gi beskjed. Du har ei utroling skjønne jente.

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:38

Madeleine: Tusen takk for gode ord! <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:39

Marianne Nyvold: Mange klemmer tilbake fra oss!

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:40

Siri: takk! Det har blitt noen tårer her også, men gledestårer over alle mennesker som deg som tar seg tid til å kommentere,dele og kanskje ta en prat med barn og dette temaet <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:40

Mari: tusen takk! :)

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:41

Smykker Made By Me: tusen takk for fin kommentar! Å vondtt å høre at du har opplevd lignende selv :( Sender deg en klem <3

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:43

Stina: tusen takk! ja det er ikke ofte man ser denne diagnosen i Norge så at det kom så langt ut i media er jeg veldig glad for, men også på vegne av alle som opplever det samme :)

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:46

mia: Tusen takk for fin tilbakemelding. Aner ikke hvor man får tak i desse båndene heller ikke hørt om disse før. Så send gjerne mer informasjon om hva det er så skal vi se på det :)

Linn Veronica Blomvik

25.07.2015 kl.23:50

Marianne: god klem tilbake! Fortsett den gode jobben du gjør <3 det er utrolig givende! :) Har vært litt innom det yrke selv for endel år siden før jeg fikk barn selv :)

takk <3

Gudrun

25.07.2015 kl.23:59

For en nydelig og unik jente!

Trist at dere måtte oppleve en så ubehagelig situasjon! Har selv også familiemedlemmer med lignende føflekker ( som en del av et sjelden syndrom) og har kjempet min "forsvarskamp" gjennom årene, i lignende situasjoner som det. Det er vondt når noen du er glad i blir stirret i senk, spesielt av voksne folk. Også å være den som står ved siden av og ser på. Jeg vet hva slikt har gjort med en av mine i årenes løp.. Du er en tøff mamma som står opp for datteren din! Med deg som mor vil hun klare seg godt i livet sitt.

Anette

26.07.2015 kl.00:30

Hei kjære mamma. For ei nydelig jente du har. 😀

Text by Tina

26.07.2015 kl.00:32

Jenta di er jo bare supernydelig! <3 Og så utrolig godt skrevet, blir så sjokkert over hvor ondskapsfulle og korttenkte folk kan være.

else-marit s.hansen

26.07.2015 kl.00:56

jeg syns det er er stor skam at voksne ikke lengre lærer sine barn at det er stykt å peke å glo jeg er vokst opp med fregner å hadde mye i ansikte å de ville jeg gjemme for jeg ble erta men min mor lærte meg at jeg var lik pippi langstømpe å hun klarte ALT .. MEN JEG BLE OG ERTA FOR AT JEG IKKE VAR NOE FLINK PÅ SKOLEN JEG SYNS JENTA DI ER KJEMPE SØT JEG FIKK BESKYTELSE AV FAMILIEN MEN JEG BLE VELDI STILLE ENESTE JEG HEVDA MEG I VAR SANG men dette med din søte emilie er noe anna enn jeg hadde mine ble vekke med åra eneste jeg slet med var fedme nå er jeg 71år å når jeg hører om urettt i verden å i nærmiljøet føler jeg maktes løs voksne er de værste har jeg oppdaget . om mann forklarer et bar forsiktig noe godtr de det mine barn ble forklart om de spurte hvorfor en enkel men altid forsiktig regel den dag i dag nå er jeg bestemor å oldemor blir dette respektert . voksne skulle skamme seg å gjøre slikt såå en så søt å nydelig pike jeg hadde flere venner siden som led av dete men de ble aldri pekt å gjort narr av uviten het FYYYYY.SKAM DE VOKSNE ..

Karna

26.07.2015 kl.01:00

Hei!

Jeg gikk på barneskole med en jente som har samme diagnose som datteren din. Selv om det er flere år siden husker jeg godt at jeg synes hun så annerledes ut. Barn er nyskjerrige og sier mye dumt uten å tenke seg om. Da vi var rundt 7 år holdt moren hennes et foredrag for klassen, om diagnosen. Etter denne dagen tenkte jeg at denne jenta var så kul og heldig som var så sjelden. Det var sunt for både klassen og jenta at alle var klar over situasjonen og hadde samme fakta. Jeg tror det handler mye om at folk er uvitne, og at det er viktig å opplyse om at jenten din er akuratt som "meg og deg", men også veldig spesiell på en positiv måte!

Mia

26.07.2015 kl.01:01

Herregud for noen teite folk, må si at jeg blir rimelig irritert! Hun er jo helt nydelig å rett å slett perfekt. Hun er bare ett lite barn som fortjener det beste i oppveksten. Jeg tror bare at folk som ler å peker er mere misunnelig på henne. Jeg syntes dere skal stå på! Jeg ønsker dere allt av hell å lykke å måtte oppveksten bli perfekt. Hun er å kommer til å forbli en vakker ung jente!❤️😊

Fredrik Weisethaunet

26.07.2015 kl.01:05

Jeg må bare innrømme at jeg synes dere har en veldig reflektert og flott holdning til deres datter. At du sier at dere skjønner at noen kan se og bli nysgjerrige, men samtidig påpeke at det er forskjell på det og på å stirre synes jeg faktisk er å vise enormt storsinn. Det er nesten for snilt, synes jeg.

Jeg skjønner samtidig litt av følelsen, selv har jeg rosacea, og når jeg har utbrudd synes jeg, selv som voksen, at det er ubehagelig å være i offentligheten. Rosacea på det nivået jeg har er ikke så "synlig" som det deres datter må leve med, men alikevel tror jeg at jeg skjønner litt av hvordan det er for henne. Desverre er det mange som ikke eier folkeskikk, og at voksne mennesker klarer å få seg til å baksnakke et lite barn, peke og stirre, det skjønner jeg simpelthen ikke.

Samtidig er det kjempebra at dere sier i fra og skriver om det! Kunnskap er ekstremt viktig, og jeg håper at nå som dette har nådd avisene rundt om kring i det ganske land, så er det noen som får litt dårlig samvittighet for hvordan de oppførte seg. Så vil jeg også si at datteren deres er heldig som har så flotte, engasjerte og kjærlighetsfylte foreldre!

Håper at hun fikk noe igjen for besøket i det minste, og håper hun og dere får en flott sommer videre! Det er mange fine kommentarer her, og det er fint å se. Les gjerne noen til din datter også, det kan jo være hun synes det er hyggelig! =)

Vibeke

26.07.2015 kl.01:28

Herlig solstråle av ei jente dere har, skulle ønske jeg var i en av køene dere sto i å kunne hilst på ei så smilende flott storesøster å gjort dagen hennes til ei litt mindre påkjenning enn hva en 4 snart 5 åring fortjener ;)

Christoffer B. L. Røstgård

26.07.2015 kl.01:58

Det blir noen tårer i øyekroken når jeg leser dette. Alle er forskjellige, og det som finnes inne i oss er sann skjønnhet. Utseende er ubetydelig når det kommer til hva skjønnhet er. De fleste er klar over at ulver går i fåreklær. Det virker for meg som du vet hva din datter trenger å vite for å takle sin fremtid. Jeg har tro på det at utseende alltid vil bli overlyst av sann kjærlighet skinnende fra det indre. Å ha en aksept for seg selv som man er er ofte vanskelig, om man er synlig anderledes, og det er jo spessielt fordi man ser menneskers kommentarer når de ser på en.

Det er ikke annet å se i smilet til din datter en glede og kjærlighet .Følg godt med, når barn trekker seg inn, i seg selv, kan det skape mange destruktive tankemønstre som kan gjenta seg og bli mer eller mindre permanente. Snakker av erfaring, men hold det sanne smilet på så vil din datter bli alt hun vil uten begrensninger :)

Det kan være en ide å forklare din datter at ikke alle mennesker istand til å sette seg inn i andre menneskers situasjon(empatiske) og at derfor kan hun sette seg inn i deres situasjon å forstå at det er de som mangler en evne fremfor at det er noe galt med henne.

Jeg ønsker deg og din familie det beste!

Love from C

Julie

26.07.2015 kl.02:14

Fikk vondt i hjerte av å lese dette. Datteren din er helt nydelig!

CH

26.07.2015 kl.04:19

Hun er jo bare nydelig.

Men jeg har et spørsmål.

Hva tror du hun ville blitt glad for om noen kom bort til henne å sa?

For å booste selvtilliten hennes. Kommentere hvor fin hun var på håret?

Og synes du det hadde vært rart om en fremmed voksen kom bort og sa

"Oi så fin kjole du har!" ?

Kaisa

26.07.2015 kl.08:57

Nydelig jente!

Rene Gjøg

26.07.2015 kl.09:06

Hei.

Jeg syntes at Emelie ser kul ut og har et godt glimt i øyet 😀

Vår søn har også gigant nevus, har er 16 år og er en av du kuleste ungdommer jeg kjenner, han har masse gange opplevd det samme som Emilie og gjør det fortsatt. Vi opplever en sjelden gang at noen er ufine, men de fleste tilfeller, tolker vi det til at folk blir overraset over hva de ser og forsøker å forstå hvorfor han ser ut som han gjør. Det er ubehagelig uansett for vår sønn og oss, men vi velger i stor grad å ignorer det.

Vår sønn har altid elsket å bade, og jeg har stått med ham i ulike badeland, på stranden og i svømmehaller og kjent på hvordan folk ser på ham og prøver å forstå hva de ser. I veldig få tilfelle har noen spurt og i noen tilfeller har folk sett så mye på ham, at han selv har gått bort og fortaltt at det er føflekker. Da blir folk forlegne og jeg tror at det først da går opp for dem hvor mye de glor.

Vår sønn er idag konkurransesvømmer på høyt nationalt nivå, han trener veldig mye og jeg har inntrykk av at de fleste i svømmemiljøet i Norge begynner å bli kjent med ham og hans føflekker. Han opplever også nå at hvis noen glor, har hans kammerater eller konkurranter fortalt at de ikke skal glo og det setter han stor pris på.

Stå på gjør de ting i har lyst til 😃 vi heier på Emilie.

Silje Bjellmo

26.07.2015 kl.09:17

Det er et viktig tema du tar opp, og jeg har full forståelse for alt du skriver.

Jeg får vondt for den lille datteren din som kjenner på følelser de fleste andre

er skånet for i så ung alder. Og jeg håper alt dette vil bli bedre.

Jeg håper også at du som mor til en ung jente som allerede er selvbevisst på eget utseende

i framtiden ikke eksponerer henne like mye offentlig. At hvis du må skrive om henne gjør det

i et mer anonymt lys, og at du ikke publiserer identifiserende bilder.

(hva med nærbilder som ikke viser ansikt i stedentfor?) Du skriver tross alt om tema som ikke bare handler om sykdom men også omhandler hennes utseende. Spør deg selv om hun i framtiden vil synes at det er greit? Når hun er 12-15? Husk at bilder du legger ut ikke forsvinner.

(Og at du ikke eier de lengre når du har lagt de ut)

Men fortsett å skriv om disse viktige temaene! Snakk om hvordan det er å være forelder

til et barn med en sjelden sykdom, bevisstgjør folk rundt deg. Men vern om barnet ditt.

Vern om hennes framtidige rett til å bestemme selv om hennes ansikt skal være i avisen,

på facebook. o.l.

Teksten din er like god uten bilder. Det er teksten din som er viktig her. Bildene lager en selvmotsigelse i det du skriver. Du lar folk stirre hjemme i stua ved å legge til bilder.

(Husk at folk desverre stirrer mer enn de leser)

Personlig er jeg kanskje litt rigid, men jeg har lagt ned totalforbud mot bilder av mitt eget barn

på nett. Når han blir gammel nok skal han få velge selv, akkurat slik som du og jeg gjorde,

når og hvordan hans intreden i internettets offentlighet skal foregå.

Fortsett med god folkeopplysning! Selv om du nok er uenig med meg håper jeg at jeg kanskje skapte et tankekors.

Lykke til med framtida, og alle gode tanker til deg og jenta di.

Silje

Gunn Kristine

26.07.2015 kl.09:28

Så nydelig hun er <3

Kristian Jørgensen

26.07.2015 kl.11:17

Det er mange mennesker som faktisk mangler den grunnleggende respekt overfor andre mennesker og ikke i det hele tatt tenker over hva dem gjør. Jeg selv er en voksen mann, har fått en baby og ofte er jeg ute på tur alene og da ser jeg mange rare blikk. Det er helst eldre damer som glaner og glor på en slik måte at øynene er på tur å falle ut av hodet på dem. Skulle visst hva som går rundt i hodene på disse menneskene som absolutt ikke skjønner noe.

Du har ei flott datter, ta vare på henne og gi henne det hun trenger for å bli sterk og lær henne å ignorere de som ikke klarer å respektere henne.

Lykke til videre dere!

Gerd Ottesen

26.07.2015 kl.14:08

Er da da ingen som ser livsgleden i de sprudlende vakre øynene hennes?? Jenta er jo så nydelig <3

Emilie

26.07.2015 kl.14:18

Kjenner jeg blir forbanna! At det går ann! Hvordan er det folk er blitt lært opp?!

For en nydelig jente, og hun er veldig heldig som har deg/dere til å vise henne at det ikke er henne det er noe galt me! Helt fantastisk <3

Anders

26.07.2015 kl.14:23

ja blir så før..... att ja har ikke ord . nydelig jente stå på du har månge som støtter dokker

Inger-A.Karlsen

26.07.2015 kl.14:38

Jeg er helt forferdet over opplevelsene dere har hatt.

Barn er barn og slik vil det alltid være, men voksne folk burde helt klart vite bedre!

Men nok om det....

Jeg ville egentlig bare skrive hvor nydelig datteren din er.... for ikke å snakke om smilet hennes!

Heldig er hun som har slike oppegående og inkluderende foreldre som dere!

Malin

26.07.2015 kl.15:45

Sto å stirret på bildet før jeg leste artikkelen og kunne ikke se noe annet en helt utrolig nydelig og glad jente. Kan ikke forstå at folk virkelig har oppført seg slik som du beskriver over.. Er jo overhode ikke noe galt med datteren din. Like nydelig som alle andre jenter på 5 år :-)

Mia 24

26.07.2015 kl.17:35

Dette var fælt å lese :( Helt Utrolig at voksne mennesker holder på slik. Å stirre, peke og hviske er veldig frekt! Noen bør få seg litt folkeskikk! Jeg hadde blitt både sint og lei meg hvis jeg var deg.

Dattera di er jo nydelig og pen :) Det er ingenting galt med henne. Heller ingenting galt i å være litt annerledes. Men I dagens samfunn skal ingen skille seg ut :(

sentrumjenta

26.07.2015 kl.21:52

så nydelig liten jente !! kjempe søt! Trist å lese ;( hun er nydelig<3 Det er veldig slemt! også voksne skal peke stirre nei uff ;( du får ha en flott søndag kos dere masse <3

Ann kristin

26.07.2015 kl.22:03

Som mor så skjønne æ koss du har det!! Dattera mi fikk cystisk acne,og va dekt i hele ansikte av store,betente byller som kunne sprekke av seg selv. Hun måtte ta sm.stillende for å klare å tygge over maten sin. Hu fortalte ofte att folk kikket på henne som om att hun hadde pest. Husker vi va på handel og 2 ungdommer gikk åpenlyst attme hu å stirret og snakket. Hadde æ hatt håndveska mi m mæ så har æ klaska den rundt øran på dem,men d vart så æ gikk foran dem å stirra dem i øyan mens vi gikk. Da ga dem sæ. Æ hørte å kommentar som: herregud så du d der,av noen andre. Og som mor så vart æ veldig lei mæ og i forsvar for dattera mi. Va nå av det værste tilfelle hudlegen ha sett,men heldigvis bra no etter en steinhard kur. Fortsatt store arr,etter dem som sprakk av seg selv😟 Dattera di er unik og spesiell💖

Hanne

26.07.2015 kl.22:34

Skjønne jenta💕 er sååå vondt når noen gjør noe sånt mot barna våre❤️ Så bra du skriver dette!!!

Mona

27.07.2015 kl.00:48

Dem burde skamme seg. Så bilde på VG ser ikke noe feil på henne hu er kjempe vakker å nydelig smil. Som folk tar fra henne på den måten det er så stygt gjort. Hu er vakker å med all med følese. Håper alt er bra med den vakre jenta di. For hu har ikke noe å skamme seg over å Være vakker er ikke noe å skamme seg for men di foreldra som glodde skam dere det er et liv dere knuser en liten jente med et nydelig ansikt å et bedårende smil. Lær dere å Være litt mere folkelig vis dere skal gå ut døra å ikke se ned på en så nydelig jente skam dere. Hilsen ho fra meg å si hu er vakker . Hilsen mona

Hmm

27.07.2015 kl.03:04

Hun var utrolig søt, og jeg skjønner veldig godt frustrasjonen. Ingen skal holde på sånn!

MEN, jeg må bare komme med et men. Jeg lider selv av sykdomsangst og er livredd for smitte, og dette sier jeg ikke for å være frekk, men det kan jo se smittsomt ut. Jeg har hatt en lignende smittsom sykdom bare med røde prikker, så ved første øyekast kan jeg forstå at noen tror det er smittsomt...

Veronika

27.07.2015 kl.05:56

Huff.. Jeg kom innom denne saken gjennom NRK og tenkte jeg nesten måtte lese innlegget selv.

Hun er nydelig.

Hadde jeg vært til stede så hadde jeg kommet bort til dere å gitt henne og dere en stor klem :)

Ville også bedt dere ta plassen min i køen, en så søt jente skal ikke slite med dette i så ung alder.

Voksne folk burde ha bedre vet en dette, og er det ikke alle som sier at "selv om man ser anneledes ut(er anneledes) så har man like stor verdi", men mesteparten viser noe helt annet når det kommer til stykket.

Er det rart vi har så mye mobbing som vi har når "voksne" folk skal være forbilde, og dette er jo ganske så nært mobbing som vi kommer.. Selv hvor mye vi sier "alle er forskjellige og har like mye verdi" så tar barne etter hva handlingene våre er. Noe man kanskje skal tenke på.

Som jeg sa, jenta di er helt nydelig, og HELT normal.

Ingen er like. Stå på videre ! :)

27.07.2015 kl.14:02

<3

Jannicke

27.07.2015 kl.16:27

hei!

Fikk vondt i magen og tårer i øynene av innlegget ditt og forstår frustrasjonen og irritasjonen så utrolig godt.

Jeg selv har en lillesøster med en diagnose som gjør henne spesiell på sin måte, og hun er helt fantastisk uansett hva slags sykdom hun har. For det er som du sier, innsiden teller så mye mer enn utsiden uansett hvem det er snakk om!

Datteren din er utrolig tøff som stod igjennom hele dagen, og det er respektløst av andre å stirre og glo. Hun er kjempe søt, og skal være stolt av seg selv. Hadde jeg vært/skulle blitt vitne til noen som ser stygt på en som føler seg annerledes hadde jeg/ skal jeg med glede gå bort og si "hei, det er stygt å stirre bare så du vet det. Og jeg ser deg like godt som h*n du stirrer på". Tror de fleste som får en sånn beskjed vil skjønne at det ikke er så usynlig som det virker, og ta en sånn beskjed til seg. Er ikke ofte jeg er vitne til at folk tør å si ifra, men jeg selv er den type person og de gangene jeg er vitne til andre så blir jeg så rørt!

Du får si til datteren din at hun er vakker og kjempe tøff! Og ingen ting er like pent som en selvsikker utrstråling, noe hun vil lære seg med gode foreldre som dere som vil lære henne at hun er akkurat som andre på innsiden!

Innlegget ditt får meg litt til å tenke på det programmet som heter "hvem bryr seg" som gikk på tv2. Kjempe bra om dere ikke har sett det. Da vil du se hvor mange ekle mennesker som finnes, men også hvor gode de andre få er!

Klem til dere :)

28.07.2015 kl.00:06

Tusen takk for at du deler!

Hjerteskjærende å lese! <3

Men for en nydelig datter du har, og FOR et smil :D

Jeg vet litt om hvordan du og datteren din har det. For datteren min har sine karakteristiske trekk. Hun har Down syndrom og skal I tillegg utredes for autisme. Hun kan lage en del lyder og selvstimuli- gjerne når hun blir stresset og redd når hun har så mange fremmede blikk på seg. Da kan vi forsøke å skjerme henne ved å dra ned kalesjen på vognen, eller putte i henne sutten mot skjæring av tenner f.eks...

Jeg tror mange flere vil tenke seg om på "hvordan" de ser på "barna våre" nå- tusen takk! :)

Therese

28.07.2015 kl.17:22

Nydelig jente! Virkelig vakker!

Må innrømme at jeg av og til tar meg selv i å se litt lenger på mennesker som ser "annerledes" ut, selv om jeg prøver å la være. Inni meg tenker jeg gjerne; for et nydelig menneske! Og hvis jeg møter vedkommendes blikk, sender jeg gjerne et smil. Takk for forståelsen og gode tips til alle oss som ikke alltid klarer å ta blikket raskt nok til oss, men ikke mener noe vondt med det. Vondt å høre at jenta deres lider av andre menneskers uforstand! Ønsker henne alt godt i framtiden! <3

Gro

28.07.2015 kl.20:40

Sååååååå søt jente du har 😊 med det smilet så hadde jeg glatt smeltet ❤️

28.07.2015 kl.22:03

Du har en rigtig rigtig smuk datter. Hun har så smukt og sødt et smil. Jeg kan godt forstå din reaktion. Er selv mor til en dreng på 13 år. Hvis folk ikke kan fatte vi alle er forskellige er det deres problem. Mange varme tanker til jer

Rebecca

31.07.2015 kl.22:50

Så utrolig fin datter du har!! Håper folk kan skjerpe seg, selv er jeg snart 19 år og kunne aldri tenkt meg å stirret på noen på den måten? Helt motbydelig etter min mening! Håper hun ikke tar det til seg for mye :-) For det er ei veldig søt jente!

Margrete

06.08.2015 kl.08:14

Jeg føler utrolig med, ikke bare deg, men spesielt med Emilie. Selv er jeg nå 21, men minnene om all stirringen, pekingen, hviskingen og latteren fra da jeg var barn sitter igjen. Jeg har ikke en sykdom som vises på huden, men den kommer frem om jeg er i mye aktivitet i form av spasmer i alle muskler på høyre side. Å være barn og å være utenom normen er ikke lett. Det er faktisk utrolig vanskelig. Det hjelper nok ikke i barndomsårene, men jeg kan si at når tenårene er over, slutter dette. Jeg har snakket med flere som har vært i lignende situasjoner grunnet andre ting (både ting som vises på huden som hos Emilie og ting som kommer frem innimellom som det gjør hos meg), og vi er alltid enige om at det sluttet rundt da vi ble 18-19. Da vi var 20 var det i hvert fall over, vi var over fasen hvor vi var rundt folk hvor dette var rart. Vi var plutselig mer "menneske", av en eller annen grunn.

Det jeg fremdeles ikke forstår, er hvorfor det er ok å peke og le av et barn, men ikke en voksen...

Irene

28.08.2015 kl.22:56

Hei :)

Du/dere har en flott, søt jente!!

Jeg er en av de som også har denne hudsykdommen. Har færre, men større føflekker på kroppen. På ryggen har/hadde jeg en stor føflekk som dekket nesten hele ryggen. Har/hadde også en stor føflekk nede på høyre ankel.Er nå en voksen dame på 42 år. Da jeg var liten opererte de vekk mine store føflekker.Er slipt vekk det ytterste hudlaget. Er nå masse av føflekken som er vekke, men har stort arr på ryggen/ ankel. Ønsker din jente alt godt :)

Linn Veronica Blomvik

30.08.2015 kl.20:39

Irene: hei Irene :) Om du ønsker ta gjerne kontakt med meg på facebook, vi har laget en gruppe på facebook der vi prøver og "samle" oss i Norge med denne diagnosen :) du er mer enn velkommen dit :)

Skriv en ny kommentar

Linn Veronica Blomvik

Linn Veronica Blomvik

30, Ålesund

30 år,student,mamma og skal finne ut hva livet handler om. Veien blir til mens man går. Ved kontakt : frublomvik@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits